Save

Magisch Scandinavië ontdekken

Scandinavië is het noordelijke deel van Europa en bestaat uit vijf landen: IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. Deze landen zijn niet allemaal lid van de Europese Unie, maar zijn wel allemaal onderdeel van de Schengenlanden. De Schengenlanden vormen samen een vrij reisgebied binnen Europa, je kunt als Nederlander dus zonder visum naar Scandinavië toe! Wil jij magisch Scandinavië ook ontdekken?

Scandinavië is ongetwijfeld een van de meest bijzondere reisbestemmingen in Europa. De cultuur en de landschappen zijn zo anders dan de rest van Europa! Je vindt hier prachtige ongerepte natuur, wilde dieren en knusse dorpjes. Ik heb zelf nog lang niet alles gezien maar wát ik zag heeft zó mijn hart gestolen! Hier zijn een aantal natuurschoonheden die je in Scandinavië kunt ontdekken:

Gekleurde landschappen
Als in het voorjaar de sneeuw in IJsland langzaam smelt, komen de onrealistisch gekleurde landschappen en enorme watervallen tevoorschijn. Donkere steenlandschappen maken een sterk contrast met de fel groene bergen en het gele water dat door het zwarte zandstrand loopt, mengt zich vervolgens in de zee. Daarnaast vind je in IJsland ook regenboogbergen en zijn er verschillende geothermische spa’s te vinden. Deze spa’s worden ook wel ‘Blue Lagoons’ genoemd vanwege de prachtige blauwe kleur van het water, dat extra blauw lijkt in het ondergesneeuwde steenlandschap. Hier kun je na je lange reis heerlijk ontspannen!

De fjorden
De welbekende magische fjorden vind je in Noorwegen. Fjorden zijn steile uitgesleten bergen waar diepe zeeën tussen liggen. Deze bergen zijn zo steil en diep uitgesleten door gletsjerwerking. De zeeën hebben een diepblauwe kleur en de bergen hebben in het voorjaar en de zomer een diepe groene kleur. De dorpjes die je hier vindt zijn een verzameling van gekleurde huisjes, die extra opvallen in de winter wanneer het landschap met sneeuw is bedekt.

Je kunt de fjorden op verschillende manieren gaan bekijken. Vanaf het water kun je met een boot of een kano door de fjorden varen, maar je kunt ook de wandeling naar de bovenkant van de fjorden maken om deze van bovenaf te bekijken. 

Lapland
Het meest noordelijke deel van Finland, Zweden en Noorwegen heet Lapland. Hier komt de zon in de winter amper op en in de zomer verdwijnt de zon maar net onder de horizon. Je kunt in de zomer op een gletsjer skiën, terwijl het midden in de nacht is! In het Finse Lapland ligt Rovaniemi, dit is het dropje waar de Kerstman vandaan komt! Rovaniemi is een knus dorpje met een speciaal themapark over de Kerstman, die je het hele jaar kunt bezoeken.

Aurora
Als laatste natuurlijk de Aurora. Dit is een natuurverschijnsel dat je alleen dicht bij de polen, in het verre zuiden en het verre noorden kunt zien. De beste kans om deze luchtshow te kunnen bewonderen, heb je in het voorjaar op het noordelijk halfrond. In Finland zijn glazen hutjes waar je een aantal nachten kunt verblijven om de prachtige sterrenhemel te zien en als je geluk hebt, ook de Aurora te zien!

Wat ga jij in Scandinavië opzoeken?
De ideale vakantie is voor iedereen anders en daarom sta ik als ReizenRegelaar voor jou klaar om de reis van je dromen samen te stellen! Dus laten we dan eens samen kijken naar de mogelijkheden! In een vrijblijvend gesprek kun je al je wensen doorgeven waarna ik kan kijken naar mogelijkheden. 

Ik heb al verschillende rondreizen georganiseerd, tot aan de Noordkaap aan toe. Ook heb ik al een flink aantal reizen naar IJsland georganiseerd, inclusief prachtige excursies, in alle seizoenen van het jaar. In de zomer is campingreis geweldig of lees hier meer over mijn eigen reis door IJsland. In alle jaargetijden kun je in Scandinavië goed terecht!

Word je ook zo enthousiast van wat Scandinavië te bieden heeft en wil je zoveel mogelijk uit je vakantiedagen halen? Neem dan snel contact met mij op, ik kan er uren over vertellen.

Met dank aan:
Tekst: Alieke Everts – Pocketcopy
Foto: Colin Ronkes – Colinspire