Skip to content
Skien in Zweden
Skiën in Zweden

Heb je er wel eens aan gedacht om te gaan skiën in Zweden?

Vanaf half december vliegt Transavia iedere zondag vanaf Groningen naar het nieuwe vliegveld Scandinavian Mountains. Vandaar kun je met een bustransfer of huurauto naar bijvoorbeeld Sälen.

Wintersportgebied Sälen.

Vooral voor beginnende skiërs en families met jongere kinderen is dit een prachtig en rustig gebied met 116km piste:

10 km groen/makkelijk, 16 km blauw/beginners, 30 km rood/gemiddeld en ook 60 km zwart/moeilijk. In Sälen zijn 9 stoeltjesliften en 81 sleepliften!

Er zijn verschillende gebieden:

Lindvallen is geweldig voor kinderen, Högfjallet is een overzichtelijk deel met groene en blauwe pistes. Tandadalen is uitdagend met zwarte pistes en één van de grootste snowparks van Zweden. Hundfjället heeft de langste afdalingen en funparks voor kinderen en freestylers.

Hier lees je meer over dit skigebied.

Andere activiteiten in Sälen

In Sälen is het ook mogelijk om een Sneeuwscootersafari te maken. Overdag of een spannende nachtelijke tocht onder de sterren!

Of een Huskysafari door de wildernis, bijvoorbeeld inclusief een lunch in een tipi met een heerlijk warme haard. Deze tocht kan gaan langs de de mooiste berggebieden, langs leefgebieden van de beren en natuurreservaten. Een onvergetelijke ervaring.

Accommodaties

Er is een grote variatie aan overnachtingsmogelijkheden in Sälen. Bijvoorbeeld het appartementencomplex Skistar Lodge Experium (klik op de link om een indruk te krijgen) wat direct aan de skipiste ligt. Er zijn appartementen tot 6 personen. Of gezellige privé chalets en gemoedeijke hotels zoals het Bugelhof Hotel.

Meer informatie over deze bijzondere wintersportlocatie of een prijsopgave? Je weet me te vinden!

Skiën in Zweden