Skip to content
hermannshohen teutoburgerwoud
Het Teutoburgerwoud in 8 dagen
8 daagse groepswandelreis

Hermannshöhen in het Teutoburgerwoud

Ga je mee wandelen in het Teutoburgerwoud?
In samenwerking met op FenZ op reis en het Teutoburgerwald Verein hebben we van een hele mooie wandelroute een wandelvakantie gemaakt. De route is goed zelf te lopen, de route staat goed aangegeven. Maar voor mensen die dat liever in groepsverband willen doen, wordt deze tocht ook als groepsreis aangeboden. 

En wat ik helemaal fantastisch vind: ik ga deze groep begeleiden!

Ik ken veel vrouwen die graag willen wandelen maar niet alleen durven. Dat is best erg eigenlijk maar het is wel zo! Ik stel me zo voor dat er ruimte is om alleen te lopen en dat je de gezelligheid kunt opzoeken als je daar behoefte aan hebt. En ‘s avonds gezellig samen eten.
Ik heb er zo veel zin in om samen te wandelen in het Teutoburgerwoud!

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Rheine

Rheine is een mooie en gezellige stad in een prachtige omgeving. Ideaal om in een dag te ontdekken, zeker als je weet hoe dichtbij Rheine eigenlijk is, namelijk net over de grens bij Hengelo. Mooie pleinen, leuke winkels en typisch Duitse straatjes.

dag 2: Rheine – Hörstel (24 km)

De eerste dag starten we met de weidse vlakten van de Westfaalse bocht. We zien prachtige vergezichten en deze route is een perfecte warming-up voor de bergetappes die komen gaan. De frisse uiterwaarden en oude cultuurlandschappen met oude bossen, knoestige eiken en heidegebieden met jeneverstruiken wisselen bloeiende graslanden af. De Bevergerner Aa brengt ons naar pittoreske dorpje Bevergern en via het prachtige sluizenstelsel van het Dortmund-Ems-kanaal komen we aan in Hörstel.

Dag 3: Hörstel – Tecklenburg (23km)

We starten deze dag in het vlakke Münsterland, maar snel rijst een bergrug op tot indrukwekkende hoogte en die het landschap een ruig en avontuurlijk karakter geven. We zijn overduidelijk in het buitenland. Bij het Mittelland-kanaal steken we over en hierna wandelen we door stille bossen. De zandsteenformaties zoals de Dörenther Klippen zijn het hoogtepunt van vandaag en tot het plaatsje Brochterbeck komen we steile rotswanden tegen. Langs prachtige beukenbossen lopen we naar het oude vakwerkstadje Tecklenburg.


Dag 4: Tecklenburg – Bad Iburg (21km)

Het schilderachtige Tecklenburg is de startplaats van alweer een heerlijke wandeldag. Bossen met kalkbeuken en dikke tapijten voorjaarsbloemen wisselen schrale bossen met kalkstenen bodems af. Steengroeves met een groen-blauw meertje doen je denken dat je je in een ander werelddeel bevindt. Uitzicht op een indrukwekkend kasteel geeft aan dat we Bad Iburg nadert. Wie nog energie overheeft, kan het boomkroonpad nog beklimmen!

Dag 5: Bad Iburg – Bad Rothenfelde (25km)

Het kasteel Bad Iburg is het startpunt van deze dag en we beginnen gelijk met drie pittige klimmetjes die door een groot beukenbos gaan. Na een pauze met geweldig uitzicht vervolgen we de Kam: een smal pad met links en rechts diepe afgronden. Een pittige dag! Onze conditie wordt vandaag flink op de proef gesteld. De wandeletappe eindigt bij een uitzichttoren op de Steinegge met een geweldig uitzicht over het Teutoburgerwoud. Daarna zoeken we ons hotel in Bad Rothenfelde.

Dag 6: Bad Rothenfelde – Halle (19km)

Bospaden en enorm mooie uitzichtpunten kenmerken het pad van Bad Rothenfelde naar Halle Westfalen. Een heerlijke tussenstop is het peperkoekstadje Borgholzhausen met het Schulze winkelcafé. Echt een leuke plek om te lunchen. Door velden en weilanden lopen we daarna weer omhoog naar Burg Ravensberg. Over de kam met mooie uitzichten (we komen steeds hoger!) bereiken we uiteindelijk het kleine plaatsje Halle.

Dag 7:Halle – Bielefeld (18km)

Op de laatste wandeldag bereiken we Bielefeld. Wanneer we de Kammweg bereiken, leidt de Hermannsweg door een glooiend landschap naar Bielefeld.
Onderweg komen we langs de Schwedenschanze, de dierentuin Olderdissen en het boerderij-museum Bielefeld. Na het passeren van de Hünenburg op de Johannisberg in Bielefeld, dalen we af naar de Osningpas voordat we weer relatief steil omhooggaan naar de etappebestemming, de Sparrenburg. De beklimming wordt beloond met een bijzonder mooi uitzicht rondom vanaf de Sparrenburg.

Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt kun je terugkijken op een heerlijke wandelvakantie in een schitterend gebied. Je kunt de dag doorbrengen in Bielefeld en op elk gewenst moment de trein pakken naar Rheine (transfer is niet inclusief)

Bovenstaande tekst is deels ontleend aan de website van Top trails of Germany, wandelen in het Teutoburgerwoud. Op die site zie je veel prachtige foto’s.

De kosten zijn €845 per persoon op basis van een 2persoonskamer, logies&ontbijt. Inclusief bagagevervoer en begeleiding. Toeslag voor een 1persoonskamer is €155.

De groepsreis start op zondag 14 augustus 2022

Interesse?
Neem contact met me op! Vol = vol.

8 dagen wandelen in het Teutoburgerwoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *