Skip to content
Cinque Terre
Wandelen in het populaire Italiaanse gebied Cinque Terre

Wandelen in het populaire Cinque Terre

Een populaire vakantiebestemming voor actieve mensen is het gebied Cinque Terre in Italie. Het ligt vlak onder Genua, aan de Bloemenrivièra, en vlak boven La Spezia/Pisa.

Cinque Terre
Cinque Terre is een Nationaal Park in Italië. Het bestaat uit 5 dorpjes die tegen rotsen geplakt te lijken. Het is een prachtig en uitdagend wandelgebied. De dorpjes zijn met elkaar verbonden door een treinspoor. Het is een populair wandelgebied omdat het gemakkelijk is naar een dorpje te wandelen en met de trein terug te gaan. Hier vind je informatie over de treinregeling.

Er is ook een boot die in ieder dorpje aanmeert. Dus wandelend naar een dorpje en met de boot terug kan ook! Vanaf zee is het prachtig om de ruige kust te zien en de schilderachtige dorpjes. Hier lees je alles over de bootregeleling.

Oppad.nl heeft veel informatie over de verschillende routes die te bewandelen zijn.

Ook heeft dit gebied mooie stranden waardoor het een ideale vakantiebestemming wordt: in de ochtend een flinke wandeling en later op de dag bijkomen aan het strand of op één van de gezellige terrassen.

De dorpjes heten: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore De dorpen van Nationaal park Cinque Terre zijn in 1997 opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Je kunt dit mooie gebied op verschillende manieren verkennen:

Wandeltocht inclusief bagagevervoer:

Op eigen gelegenheid reis je naar het startpunt in Portovenere. Vandaar start je een 5daagse wandeltocht langs alle 5 dorpen. Overnachtingen worden voor je geregeld, je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht en op de laatste dag is je transfer terug naar Portovenere geregeld: met trein en boot.

Dag 1 Aankomst Portovenere, een mooi havenstadje
Dag 2 Van Portovenere naar Riomaggiore 14 km
Dag 3 Van Riomaggiore naar Corniglia 6-9 km
Dag 4 Van Corniglia naar Monterosso 8 of 12 km
Dag 5 Van Monterosso naar Levanto 8 km
Dag 6 Van Levanto naar Bonassola 14 km
Dag 7 Trein + boot naar Portovenere en vertrek

Een standplaats kiezen en vandaaruit wandeltochten maken.

Er zijn hotels en appartementen in de gezellige stadjes maar ook op afgelegen plekken in de natuur. Ook zijn er enkele boerenbedrijven waar je kunt overnachten: het agriturismo wat sinds een aantal jaren zo populair is in Italië.

Een rondreis

Met de auto een rondreis maken en verblijven op 3 of meer verschillende plaatsen in het gebied van Cinque Terre zoals bijvoorbeeld Style in Travel organiseert:
Deze romantische roadtrip biedt een afwisselend panorama van pittoreske baaien, oude plaatsjes, bergen en bossen. Je reist van de Ligurische Riviera en de Cinque Terre naar de Apennijnen in Noord Toscane – deze streek, de Lunigiana, zal je verrassen door de rust, natuurschoon en authentieke sfeer. Je overnacht in drie bijzondere locaties, elke met eigen charme.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Italië – Chiavari, Relais Rantegosa
Dag 2: Chiavari, Relais Rantegosa
Dag 3: Chiavari, Relais Rantegosa
Dag 4: Chiavari – Levanto, Agriturismo Villanova 46 km
Dag 5: Levanto, Agriturismo Villanova
Dag 6: Levanto, Agriturismo Villanova
Dag 7: Levanto – Filattiera, Agriturismo Podere Conti, 74 km
Dag 8: Filattiera, Agriturismo Podere Conti
Dag 9: Filattiera, Agriturismo Podere Conti
Dag 10: Einde reis

Op maat gemaakt

Het wandelgebied is goed te combineren met bijvoorbeeld een aantal dagen aan het Comomeer of Gardameer. Of met een stedentrip zoals bijvoorbeeld Pisa of Milaan.

Hoe kom ik er?

Met de auto is het vanaf Hoogeveen 1300 km rijden.

Met het vliegtuig zijn er verschillende mogelijkheden:

Naar Pisa – nog 80 km rijden of 50 minuten met trein
Naar Genua – nog 106 km rijden (huurauto of transfer) of 1 uur met trein
Naar Milaan – nog 225 km rijden (huurauto) of 3 uur met trein

Met de (flix)bus: vanaf Amsterdam Sloterdijk laat je je heel ontspannen en goedkoop in 23 uur (1 x overstappen in Milaan) naar La Spezia brengen.

Heb je interesse in deze populaire bestemming? Ik help je graag op weg!

Wandelen in het populaire Cinque Terre