Skip to content
Venetie
Een stedentrip naar Venetië

                                                                                             

Een bijzondere stedentrip via Innsbruck naar Venetië (en Verona)

Wil je een heel bijzondere stedentrip maken? Dan is dit vast iets voor jou! In één lang weekend zie je Innsbruck en Venetië en als je nog 2 dagen langer kunt blijven, plakken we de prachtige Italiaanse stad Verona ook nog aan je trip vast.

Bijvoorbeeld van woensdagavond tm zondag (of dinsdag, als je Verona mee wilt/kunt pakken)

Met de nachttrein heen, met het vliegtuig terug:

Woensdagavond om 20.37 uur vertrekt de Nightjet van Arnhem naar Innsbruck.
In 12 uur 37 minuten kom je – zonder overstappen – om 9.14 uur aan in Innsbruck.

Ik kan 2 slaapplaatsen in een 2 persoonscoupe voor je boeken.

Slaapplaats

  • Bedden met echte matrassen, de bedden kunnen overdag worden weggeklapt zodat er zitplaatsen in de coupé zijn.
  • Bedden zijn voorzien van beddengoed (kussen en dekbed) en er is een wastafel met handdoeken en toiletartikelen. Standaard coupé hebben een kleine wastafel Deluxe coupé hebben een eigen badkamer met wastafel, douche, toilet. Handdoeken en douchgel zijn aanwezig.
  • Bij uw verblijf is een Welkomstpakket inbegrepen met aperitief, snack en mineraalwater. ’s Avonds kunt u uw uitgebreid à la carte ontbijt samenstellen. Dit wordt op de door u gewenste tijd in uw coupé geserveerd.
  • Coupé is afsluitbaar met een deur, een intercom systeem zorgt voor direct contact met de trainmanagers.

Bij aankomst in Innsbruck kun je je bagage in een locker doen en even de stad in.
Bekijk bijvoorbeeld Het huis met het gouden dak, gebouwd door keizer Maximiliaan. Of de keizerlijke hofburghofkerken hoftuin. Op de achtergrond de Nordkette, de poort naar de Karwendel. En overal waar je gaat zie je de gigantische bergen op de achtergrond.

Om donderdag om 13.24 uur vertrek de rechtstreekse trein naar Venetië. Zonder overstappen ben je 5 uur later, om 18.25 uur op Venezia Santa Lucia

Venetië

Bekijk in Venetië het beroemde San Marco Plein, het teatro La Fenice, beklim de Campanile. Iets wat ik zelf altijd erg leuk vind om te doen in een stad die ik niet ken is een fietstocht maken: fietstocht Venetië. Als je wilt, kan ik die bijboeken voor bijvoorbeeld de vrijdagmiddag met een Engelse gids om 13:40 uur à €39 pp.

Accommodatie in Venetië

Van donderdag t/m zondag (3 nachten) slaap je lekker luxe bijvoorbeeld in het nieuwe Venice Maggior Consiglio, (klik op het linkje voor meer info) inclusief ontbijt, 4 minuten lopen vanaf het station.

Op zondag kun je terugvliegen van Venetië naar Amsterdam:
Vertrek: 15:00 Venetië, VCE, Italië (VCE)
Aankomst: 17:05 Amsterdam, AMS, Nederland (AMS)

Verona

Of als je nog 2 dagen langer kunt blijven? Dan ga je zondag met de trein naar het prachtige Verona. Bezoek de prachtige Arena (de Reiziger waar ik pas deze reis voor mocht boeken kon ik tippen op een concert van Zucchero! Er waren nog een paar kaarten te koop dus deze Reiziger kan haar geluk niet op!) waar in de zomermaanden een groots operafestival wordt gehouden: vanaf 19 juni zijn de opera’s Aïda, Carmen, Nabucco en La Traviata te zien!

Hotel in Verona
Van zondag t/m dinsdag verblijven je dan in Verona. In Verona is dit hotel heel romantisch, las ik op deze site van Explorista:

Hotel Accademia: Voor echte verwennerij ga je naar dit hotel, wat traditionele luxe met stijl serveert. Alles is hier tot in de puntjes verzorgd. Dit gebouw, in het hart van de stad, was ooit eigendom van de wereldberoemde tenor Giovanni Zenatello. Hoe bijzonder? Er shuttleservice naar het vliegveld, tegen betaling.

Neem contact op als je een vrijblijvend prijsvoorstel of reisvoorstel op maat wilt hebben.

Stedentrip: via Innsbruck naar Venetië