Kijk je ogen uit in dit grote land!
Met de trein door Canada

Voor liefhebbers van eindeloze bossen, ruige rotsen, woeste rivieren, gletsjermeren en een indrukwekkend wildlife is Canada een vervulling van alle dromen. Met een auto of camper kun je in 2 a 3 weken een deel van het land zien. Wil je meer zien? Dan is met de trein door Canada een geweldige oplossing!

Canada is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Het is het op één na grootste land van de wereld. Met een bevolkingsdichtheid van ongeveer 3,8/km² behoort Canada tot de meest dunbevolkte landen ter wereld. Ter vergelijking: de bevolkingsdichtheid van Nederland is 416/km². Het is 221 keer zo groot als Nederland en de afstand tussen oost en west is 6500 kilometer. Voor liefhebbers van eindeloze bossen, ruige rotsen, woeste rivieren, gletsjermeren en een indrukwekkend wildlife is Canada een vervulling van alle dromen.

Er zijn veel manieren om door Canada te reizen. Met auto of camper kun je in 2 a 3 weken een deel van het land zien. Bijvoorbeeld een deel van British Columbia, rondom Vancouver. Maar wil je veel zien, dan is een treinreis door Canada een geweldige oplossing.

Met de trein door Canada

If we can’t export the scenery, we have to import the people”, is een legendarische uitspraak van Van Horne, de man met Nederlandse bloed die zorgde dat de aanleg van de Canadese spoorwegen succesvol werd. Hij was nauw betrokken bij de aanleg van de spoorlijn van oost naar west, van Toronto naar Vancouver, een route van 4500 kilometer.

Er zijn ook kortere trajecten die met de trein af te leggen zijn zodat het gecombineerd kan worden met auto- of camperhuur. Of met een andere treinreis.

Zoals bijvoorbeeld met The Rocky Mountaineer van Vancouver via Whistler en Quesnel naar Jasper. Om daarna met The Skeena naar Prince George te reizen en met de ferry terug te varen naar Vancouver Islands. Verblijf een aantal dagen in Jasper en Victoria en deze reis is onvergetelijk!

Meestgebruikte treinen in Canada

The Canadian

The Canadian is de meest beroemde trein van Canada. In 5 dagen en 4 nachten legt dit hotel op rails een afstand van 4500 kilometer af: van oost naar west; van Toronto naar Vancouver (of v.v.). Het is een van de allermooiste treinreizen van de wereld.

Het is mogelijk om de reis te onderbreken en een aantal nachten door te brengen in bijvoorbeeld Winnipeg wat wel ‘de poort naar het westen’ wordt genoemd en daardoor een culturele smeltkroes is geworden. Of in Jasper, gelegen in een nationaal park, omringd door de enorme Rocky Mountains. Geweldig om daar de Athabasa Falls te bewonderen en te kanoën op Maligne lake. Het eindpunt van dit traject is wereldstad Vancouver.

The Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer gaat door West-Canada en doorkruist op spectaculaire wijze de Rocky Mountains en reist langs plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen.

Er zijn 4 routes:

  • First Passage to the West     Vancouver – Kamloops – Lake Louise of Banff (of v.v.)
  • Journey through the Clouds Vancouver – Kamloops – Jasper (of v.v.)
  • Rainforest to Gold Rush        Vancouver – Whistler- Quesnel – Jasper (of v.v.)
  • Coastal Passage                      Seattle – Vancouver – Rocky Mountains (of v.v.)

Deze trein reist alleen tijdens daglicht zodat niemand iets mist van de spectaculaire uitzichten. Er wordt overnacht in hotels onderweg.

Kortere treinreizen:

The Corridor die in het oosten van Canada rijden:

  • Toronto – Montreal reisduur ca. 5 uur
  • Montreal – Quebec reisduur ca. 3 uur
  • Toronto – Quebec reisduur ca. 9 uur, met overstap in Montreal
  • Toronto – Ottawa reisduur ca. 4 uur

The Hudson Bay is de enige trein die van noord naar zuid gaat, tussen Winnipeg en Churchill.  Het kleine plaatsje Churchill ligt aan de Hudsonbaai en staat bekend als Polar Bear Capital of the World en het spectaculaire Noorderlicht en de witte dolfijnen. Het is alleen per trein of vliegtuig bereikbaar. De afstand is 1700 kilometer, de treinrit duurt ongeveer 48 uur.

The Ocean rijdt 6 keer per week tussen Montreal en Halifax. De afstand van ruim 1300 km wordt in 21 uur afgelegd. Het spoor loopt door de bossen van Nova Scotia en passeert rivieren vol zalm, de bosrijke kust, pittoreske vissersdorpjes, de stranden van New Brunswick, met prachtige uitzichten over de zee en historische plaatsen en het oosten van de staat Quebec.

The Skeena gaat in 2 dagen van Jasper in de Rocky Mountains naar Prince Rupert aan de Stille Oceaan, een afstand van 1160 km. Er wordt alleen gereden bij daglicht om niets te missen van het uitzicht. Er wordt overnacht in Prince George. Dit is één van de mooiste treinroutes van Canada. Vanuit Prince George is het fantastisch om met de BC Ferries te varen naar Port Hardy op Vancouver Island.

Hoe je combinaties kunt maken van bovengenoemde trajecten lees je hier. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met me op!