Skip to content
header kamperen
Meerdere campings in één vakantie
Zo lijkt je vakantie langer….

Deze week kreeg ik een mooie vraag. Een stel met kinderen van 9 en 12 jaar heeft de wens om deze zomer te kamperen in Oostenrijk en Italië te gaan. Wat een mooie combinatie! Als je op verschillende plaatsen verblijft, lijkt je vakantie langer, je maakt meer mee en het is de perfecte manier om het alle gezinsleden naar de zin te maken.

De prachtige bergen, mooie wandelingen, genieten van de verbazend mooie natuur en actief bezig zijn in Oostenrijk.

Daarna: uitrusten op het strand of bij het zwembad langs de Adriatische kust. Misschien een dagje naar Venetië of Verona? Met een leuke fietstour? Dat vind ik zelf altijd de leukste manier om een nieuwe stad te leren kennen.

Het beschikbare budget voor ingerichte tenten/caravans was aan de lage kant, vooral als je een camping wilt waar voor de kinderen vooral van alles te beleven is. Gelukkig is de laatste week van de vakantie al iets rustiger en zijn de prijzen daarom iets lager. En Oostenrijk is ook goedkoper dan Italië. Daarom ben ik uitgegaan van 1 week Oostenrijk en 1 week Italië. Iedere dag langer in Italië is ongunstig voor het budget. Een beste uitdaging om iets te vinden! 

Ik heb gekeken bij de campings van Eurocamp omdat wij als organisatie daar goed ervaringen mee hebben. Lees hier alles over hun annuleringsvoorwaarden.

Bij iedere camping die ik noem, heb ik een link geplakt. Er zijn veel reisadviseurs die dat niet doen omdat het risico bestaat dan mensen dan zelf gaan boeken. Dat risico neem ik omdat ik je op deze manier wel het beste beeld van de campings kan laten zien.
Mijn kosten voor dit uitzoekwerk, het boeken, zorgen dat jullie op tijd de juiste papieren hebben, eventueel omboeken in geval van calamiteiten etc kost je €50,-.

Ik kom tot de volgende voorstellen en omdat ik er zo blij mee ben, wil ik ze graag met iedereen delen. Wie weet is dit ook iets voor jou!

Voorstel 1: Woferglut Salzburgerland en Maria Julia Camping Village aan de Adriatische kust

Van zaterdag tot zaterdag:
Sportcamp Woferglut – een bungalowtent op een prachtige camping in Woferglut Salzburgerland, gelegen aan een privé meer, vlakbij Zell am See.

ingerichte bungalowtent

Ook als het weer wat tegenvalt, kun je je hier uitstekend vermaken, wat een prachtig overdekt zwembad met glijbaan! 

biljart en tafelvoetbalOverdekt zwembad met glijbaan

Maar ik hoop natuurlijk dat er volop gewandeld kan worden. Met een liftje naar boven en lopend naar beneden. Het is daar zo mooi!

Van zaterdag tot zaterdag in de 2e week op een camping aan de Adriatische kust:
Marina Julia Camping Village. Klik op de link voor alle informatie.

stacaravan

Op Marina Julia Camping Village begint de pret bij de zwembaden. Er is een bad van Olympisch formaat (compleet met duikplank voor waaghalzen), een lazy river, kinderbad en waterglijbanen. Fit blijven op vakantie? Kies uit sportactiviteiten zoals voetbal en fietsen. Er is zelfs een wind- en kitesurf school.

zwembadcomplex

7 nachten Woferglut in Oostenrijk en 7 nachten aan de Adriatische kust. De prijs voor dit voorstel is €1.660

Voorstel 2: St. Peter am Kammersberg in Stiermarken en Portofelice aan de Adriatische kust

Van vrijdag t/m vrijdag een safaritent op camping Bella Austria in St. Peter am Kammersberg, in het prachtige Stiermarken.

safaritent

Overdag er op uit en s middags lekker bij het zwembad:


zwembad oostenrijk

Van vrijdag t/m vrijdag in de 2e week aan de Adriatische kust op de gezellige camping Portofelice. Daar is voor deze periode nog een stacaravan beschikbaar met airco en 2 slaapkamers.

Ik denk dat de kinderen deze glijbanen wel leuk vinden!

zwembad met glijbanen

En er is een privé strand, je wandelt op je gemak zo naar zee:

overzichtfoto camping

Dit voorstel: 7 nachten camping Bella Austria en 7 nachten Portofelice kost voor deze periode in totaal €1.660.

Wil jij ook kamperen op meerdere plekken? Een mooie afwisselende vakantie die voor iedereen aantrekkelijk is?
Neem contact met me op!
Ik kan de genoemde prijzen niet garanderen, ze veranderen bijna dagelijks maar graag reken ik het voor je uit.

Kamperen in Oostenrijk en Italië