Skip to content
treinreis door Canada
Droomreis! Met de trein door Canada!

De t(r)ip van deze maand is met de trein door Canada!

Met de trein door Canada, wat een droomreis! Leun achterover en laat al het moois van British Columbia over je heen komen. Ik heb een reis samengesteld door dit prachtige deel van Canada. Je gaat grotendeels met de trein en een paar dagen met een huurauto om Vancouver Island te verkennen. Doe je deze reis in de herfst dan kleurt de Indian Summer de bomen in Canadees rood en warm oranje.

Met The Rocky Mountaineer van Vancouver via Whistler en Quesnel naar
Jasper. Om daarna met The Skeena naar Prince George te reizen en met de ferry terug te varen naar Vancouver Islands. Verblijf een aantal dagen in Jasper en Victoria en deze reis is onvergetelijk!

Interesse? Vraag vrijblijvend een reis- en prijsvoorstel. Samen kunnen we kijken of er plaatsen zijn waar je langer wilt blijven – alles kan in overleg. Neem contact met me op!

Dag 1 en 2
Amsterdam – Vancouver
Vlieg rechtstreeks van Amsterdam naar Vancouver. Vancouver is een schone wereldstad waar het heerlijk vertoeven is.

Dag 3
Vancouver – Whistler
Vandaag stapt je aan boord van de Rocky Mountaineer. De route loopt van de bruisende stad Vancouver naar Whistler, één van de bekendste ski-resorts van Noord-Amerika. In Whistler geniet je van de met sneeuw bedekte bergtoppen. Na aankomst in Whistler wordt je naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je geweldig wandelen bv met de stoeltjeslift naar de bergtop voor de prachtigste vergezichten.

Dag 4
Whistler – Quesnel
Vandaag trein je verder naar Quesnel. Geniet van het adembenemende landschap: van de woeste rivieren en het boerenlandschap van Pemberton Valley, het woestijnachtige landschap van Fraser Canyon en de heuvels van het Cariboo Plateau. Hoogtepunten op deze reis zijn Anderson Lake en Seton Lake, het uitzicht op Fraser Canyon en Deep Creek Bridge, één van de hoogste spoorwegbruggen ter wereld. 

Dag 5
Quesnel – Jasper
Je reis vervolgt zich naar het oosten door de Canadese Rockies en Jasper National Park. Vanuit Quesnel rijdt de Rocky Mountaineer langs de Fraser River naar het noorden. Hij passeert de stad Prince George en rijdt door naar het oosten door de bossen van Noord Brits Colombia, de thuisbasis van de moose (eland). Als de trein de Rocky Mountains Trench doorkruist ziet u in het noorden de Rocky Mountains en in het zuiden de Cariboo Mountains. De klim vervolgt zich langs Mount Robson, de hoogste top in de Canadese Rockies op 3.954 meter hoogte en door de Yellowhead Pass naar de provincie Alberta. Uw treinreis eindigt in de stad Jasper.

Dag 6 en 7
Jasper
Verblijf minimaal 2 nachten in Jasper National Park. Bezoek bijvoorbeeld de Columbia Icefield, één van de grootste ijsmassa’s ten zuiden van de poolcirkel. Met een speciale bus op rupsbanden, de Icefield Explorer, kunt u een spectaculaire rit maken naar het midden van de Athabasca Glacier.
Jasper is een gezellig bergdorpje omgeven door prachtige natuur. Hier bevindt zich ook het Jasper National Park met bezienswaardigheden als Pyramid en Patricia Lakes en Maligne Canyon. Wellicht komt u nog enkele wilde dieren tegen die in dit berggebied leven. 

Dag 8
Jasper – Prince George
The Skeena van VIA Rail rijdt in 2 dagen van Jasper in de Rocky Mountains naar Prince Rupert aan de Stille Oceaan, een afstand van 1160 km. Er wordt alleen in daglicht gereden zodat u niets van de spectaculaire landschappen hoeft te missen!

Dag 9
Prince George – Prince Rupert
Na een overnachting in Prince George gaat The Skeena naar de kustplaats Prince Rupert. Onderweg passeert de trein Yellowhead Pass en vervolgt zijn route langs de machtige Skeena rivier. Dit is één van de mooiste treinroutes van Canada. 

Dag 10
Cruise Prince Rupert – Port Hardy
Met de ferry langs vele betoverende eilanden naar Port Hardy, een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers. Geniet van de steeds veranderende vergezichten met diepe fjorden, de dicht beboste kustlijn, enorme ijsstromen en grillige inhammen. U ziet de visarenden boven uw hooft zweven en als u geluk heeft ziet u walvissen. Overnachting in Port Hardy.

Dag 11, 12, 13
In Port Hardy staat een huurauto voor u klaar waarmee u Vancouver Island kunt verkennen. Bezoek Tofino. Deze plaats is prachtig gelegen in het ’Clayoquot Sound UNESCO Biosphere Reserve’ en heeft veel te bieden. U kunt hier vissen, kajakken, walvistochten maken, beren en vogels spotten, wandelen en een First Nations culturele tour maken. Tofino werd in 2010 uitgeroepen tot de beste surf stad in Noord-Amerika.

De stranden aan de Zuid-Oostkust van Vancouver Island bijvoorbeeld zijn prachtig en worden dan ook zomers veel bezocht. Je kunt hier golfen, wandelen en mountainbiken en prachtige tochten maken door het ‘UNESCO Biosphere Reserve’. Dit gebied staat bekend om zijn ongerepte natuur met wilde rivieren, diepe meren en prachtige bossen. Houdt u van wandelen, ga dan de uitdaging aan en volg het pad dat leidt naar het spectaculaire uitzichtpunt van Mount Arrowsmith. 

Dag 14 en 15
Vancouver Island – Vancouver
We besluiten deze prachtige reis in de mooie stad Vancouver

Droomreis: met de trein door Canada
Gelukkig hebben we de foto’s nog…