Close
Skip to content
ameland waddenwandelen
4 dagen uitwaaien op het prachtige eiland Ameland
Amelandse wandelvierdaagse

Toen ik pas geleden op Ameland was, ontdekte ik een prachtige lange afstandswandeling: Waddenwandelen. Het is een route die gaat over alle Waddeneilanden. De wandeltocht op Ameland is te verdelen in 3 etappes van ca 20 kilometer. Wat een mooie tocht! Hierbij heb ik de wandelroute uitgewerkt tot de Amelandse Wandelvierdaagse. 
Je kunt deze route starten op de dag van jouw keuze. 

Vier dorpjes met een beschermd dorpsgezicht, 27 kilometer stralend wit strand, twee internationaal bekende natuurgebieden, bos en duin, moeras en heide, talloze plantensoorten en een indrukwekkende hoeveelheid meeuwen en sternen: dit alles vind je op Ameland.

Dag 1:
Met eigen vervoer naar Holwerd, boot naar Ameland. Op de kade laat je je bagage achter in de vertrouwde handen van een vervoerder. Alleen met een dagrugzak op loop je eerst door het gezellige dorpje Nes. Door het gebied van Ballumer Stuifdijk naar het kleine dorp Ballum. Een uur later bereik je het dorp Hollum. Je overnacht de eerste nacht in Hollum maar niet voordat je eerst een mooi stuk strand en duinen meepakt. Na in totaal 20 km bereik je je eerste overnachtingsplek.

Dag 2:
De tweede dag is veel langs het strand en door de Ballumerduinen en Zwanenwaterduinen. Prachtige natuurgebieden waarbij je af en toe kunt uitrusten bij de strandtentjes die gelukkig weer open zijn. Je overnacht de komende 2 nachten in het dorp Buren.

Dag 3:
De derde dag hoeft er dus alleen maar water in je rugzak en laat je de rest van je (minimale) bagage in het hotel. Je wandelt richting het natuurgebied het Oerd langs het strand, bij de Oerderduinen wandel je door het duinlandschap terug naar Buren.

Dag 4:
Deze dag vul je in naar eigen wens. Maak nog een heerlijke strandwandeling of wandel één van de andere routes die Staatsbosbeheer heeft uitzet. Daarna ga je lopend naar de boot en op eigen gelegenheid naar huis en is jouw Vierdaagse van Ameland ten einde.

Dit arrangement is inclusief bootovertocht, bagagevervoer, 1 overnachting in Hollum, 2 overnachtingen in Buren, 3 keer ontbijt en het Waddenwandelen-routeboekje.

Het kan erg druk zijn op Ameland. De prijzen schommelen daarom soms en hotels zijn niet altijd beschikbaar. De prijzen zijn daarom op aanvraag.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Ik hoor het graag! Bel of app me op 06-10302078 of vul het contactformulier in.


Amelandse wandelvierdaagse als GROEPSREIS

In het weekend van 4 – 7 juni 2021 organiseerde ik voor het eerst de Amelandse wandelvierdaagse als groepsreis. Met 4 dames die elkaar niet / nauwelijks kenden hadden we een prachtig weekend.

Heb je interesse in een volgende groepswandelreis? Laat het me weten!

Amelandse wandelvierdaagse
Gelukkig hebben we de foto’s nog…

streepje-footer
Ik handel onder de naam van
Amelandse wandelvierdaagse
Amelandse wandelvierdaagse
streepje-footer
Ik handel onder de naam van
Amelandse wandelvierdaagse
Amelandse wandelvierdaagse
streepje-footer
Ik handel onder de naam van
Amelandse wandelvierdaagse
Amelandse wandelvierdaagse
Amelandse wandelvierdaagse

Telefoon: 06-10302078 

© REIZENREGELAAR 2020

Rommy Bijlsma, ReizenRegelaar, is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij Personal Touch Travel.
Alle boekingen worden ondergebracht bij Personal Touch Travel, lid van ANVR (onder nummer 03021) en SGR (onder nummer 3198).
Je boekt en betaalt aan Personal Touch Travel (KvK 27376510).
Rommy Bijlsma, ReizenRegelaar, is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij Personal Touch Travel. Alle boekingen worden ondergebracht bij Personal Touch Travel, lid van ANVR (onder nummer 03021) en SGR (onder nummer 3198). Je boekt en betaalt aan Personal Touch Travel (KvK 27376510).