Save

Regel je alles zelf…
of vraag je deskundige hulp?

5 redenen om een reisbureau in te schakelen

Een reisbureau is een bedrijf dat voor jou een vakantie of reis regelt. Vroeger was dit de enige manier om een vakantie te boeken. Nu kun je via het internet zelf ook je vakantie boeken. Dit is voor de een zo geregeld, de ander vindt dit lastig. Maar ook wanneer je handig bent op het internet en vakanties boeken, kan het interessant zijn om een reisadviseur in te schakelen. Waarom zou je een reisadviseur je reis laten regelen? Dat vertel ik je graag!

Het verschil tussen een reisbureau en een zelfstandig reisadviseur

Bij een reisbureau werken verschillende reisadviseurs. Er is een mooi pand waar je tijdens openingstijden naar binnen kunt lopen. Er werken vaak meerdere mensen.
Een zelfstandig reisadviseur heeft dat niet. Die komt bij jóu langs om aan jouw keukentafel de wensen te bespreken op een moment dat het jou goed uitkomt: overdag, ‘s avonds of in het weekend. Telefonisch of online afspreken kan natuurlijk ook. Thuis werkt de reisadviseur een of meerdere voorstellen uit, stuurt dat toe en je kunt in alle rust er nog aan schaven. Je hebt altijd 1 aanspreekpunt. Als de zelfstandig reisadviseur wel is aangesloten bij een groot bedrijf (zoals ik bij Personal Touch Travel) dan is er wel altijd vervanging op het moment dat het nodig is. 

Hoe werkt een reisbureau?

Allereerst zal ik je uitleggen hoe een reisbureau te werk gaat. Je droomreis begint bij jou. Jij fantaseert over je droom vakantie en legt dit aan de reisadviseur uit. Hierbij hoef jij niet nog niet te denken aan hoe dit allemaal geregeld wordt. Bedenk wel voor jezelf welke wensen een echte must zijn en welke leuke bonussen zijn. Schrijf deze op en leg ze aan je reisadviseur uit. Het reisbureau gaat dan aan de slag om al jouw wensen in een vakantievoorstel te stoppen. Je kunt je vast voorstellen dat dit een hele uitdaging kan worden als je een hele wensenlijst hebt doorgegeven!

 

Na enkele dagen zal het reisbureau een voorstel aan je voorleggen. Dan kunnen er twee dingen gebeuren:

  • Je pakt je paspoort want je bent helemaal klaar voor je droomreis.
  • Het is toch net niet wat je had gehoopt of je hebt ook nog verder nagedacht en wil toch nog iets veranderen.

 

Wees eerlijk tegen je reisadviseur, hij of zij wil dat je een fantastische vakantie gaat hebben en staat open om een aantal aanpassingen te maken om je vakantie perfect te maken.

Word je al helemaal gelukkig van het voorstel? Dan stappen jullie over op het boekingsproces. Je reisadviseur zal kijken welke documenten je nodig hebt en aangeven wat jij zelf nog moet doen. Daarna kan de boeking gemaakt worden en begint de voorpret!

Wil je weten hoe deze ReizenRegelaar precies te werk gaat? Je leest het hier.

Waarom een reisbureau inschakelen?

Ik kan natuurlijk uren vertellen over de verschillende voordelen die een reisbureau je biedt. De vijf belangrijkste redenen heb ik voor jou op een rijtje gezet:

  1.  Een reisbureau is up-to-date

Een reisbureau houdt zich elke dag bezig met de veranderingen in de reiswereld en ziet continu nieuwe mogelijkheden voorbij komen. Een reisbureau weet precies welke veranderingen Duanes instellen en hoe het reisadvies voor je vakantieland verandert. Hierdoor ben je verzekerd van een vakantie die soepel verloopt en naar een veilige locatie gaat.

 

  1.  Deskundig contactpersoon tijdens je reis

Ondanks dat een reis zo goed mogelijk wordt voorbereid, kan het zijn dat er toch iets niet helemaal soepel verloopt. Het voordeel van een geboekte reis met hulp van een reisbureau is dat je je reisadviseur op vrijwel elk moment kunt bereiken. Je staat er dus niet alleen voor en een stressvolle situatie is zo gemakkelijk voorkomen.

Een voorbeeld hiervan is dat je aankomt op het vliegveld en je de autoverhuurder niet kunt vinden omdat een medewerker van het vliegveld een verkeerde uitleg gaf. Je reisleider kan je dan van afstand helpen en in jouw taal een betere uitleg geven.

Of denk aan als er onverhoopt iets gebeurt voor of tijdens de reis, waardoor de vakantie niet door kan gaan of helemaal afgezegd moet worden. Ook dan kan een reisadviseur je helpen om alle zaken voor je te regelen, zoals de annulering of een eventuele vervroegde terug reis. Jij hoeft je daar dan geen zorgen over hoeft te maken.

Omdat je reisbureau vaker een probleem tijdens een reis tegenkomt, weten ze vaak ook efficiënt een passende oplossing te vinden, wel zo prettig!

  1.  Al je wensen worden meegenomen in het voorstel

Heb je altijd al die verre reis willen maken? Of kun je niet wachten om een bepaalde stad te bezoeken? Je kijkt een lange tijd uit naar een reis en wil dat je er alles uithaalt wat mogelijk is. Een reisadviseur houdt iedere wens in gedachten tijdens het samenstellen van het voorstel. Zitten er verschillende generaties in het reisgezelschap? Dan kan het lastig zijn om rekening te houden met hoe de andere generatie de vakantie beleefd. Een reisadviseur is een neutrale partij die de mening van elk persoon evenveel laat meewegen in het reisvoorstel

Het is soms een lastige puzzel, maar het totaalplaatje wordt geweldig! Een reisbureau heeft ervaring in het efficiënt plannen en samenstellen van je reis en kan met verrassende oplossingen komen.

Als zelfstandig reisadviseur wil ik mijn klanten, mijn Reizigers, graag persoonlijk kennen. Hierdoor kan mijn advies nog beter gepersonaliseerd worden en het reisvoorstel nóg beter worden! Ik ga net zo lang door tot het voorstel helemaal naar wens is.

  1.  Connecties in de reiswereld

Een reisbureau is de hele dag bezig met het zoeken en bekijken van leuke reizen. Doordat een reisadviseur continu een nieuwe uitdaging krijgt, komen er ontzettend veel mogelijkheden voorbij die later van pas kunnen komen. Bovendien hebben reisbureaus een uitgebreid netwerk van andere reisadviseurs waar ze terecht kunnen als een collega bijvoorbeeld laatst een vergelijkbare reis voor een klant heeft geboekt. Hierdoor komen aanzienlijk meer mogelijkheden op tafel waar jij zelf waarschijnlijk niet aan hebt gedacht. Dus laat je verrassen door de mogelijkheden en geef echt al je wensen door, dan maakt je reisadviseur hier een fantastisch totaalpakket van!

  1.  Alles goed geregeld

Er komt veel kijken bij het boeken van een vakantie. Een vliegreis, accommodatie, vervoer, verschillende activiteiten en wensen. Wil je zeker weten dat je vakantie tot in de puntjes geregeld is? Een reisadviseur heeft ervaring en weet precies wat er nodig is om een succesvolle vakantie te boeken. Een probleem waar jij misschien tegenaan loopt, heeft een reisadviseur al tien keer gezien en zal er zo ook meerdere oplossingen voor hebben!

 

Daarnaast zal een reisbureau je ook enkele tips kunnen geven voor activiteiten, lokale restaurant en bezienswaardigheden. Je krijg extra inzicht in de mooiste plekken van je vakantiebestemming. 

Is een reisbureau duurder dan zelf boeken?

Een vakantie boeken met de hulp van een reisbureau is niet zozeer duurder dan wanneer je hem zelf organiseert. De enige reden waarom het soms goedkoper kan uitvallen om zelf te boeken is dat een reisbureau met bepaalde organisaties samenwerkt die misschien niet de goedkoopste aanbieding hebben, maar over het algemeen komen de kosten op hetzelfde uit. In sommige gevallen is het zelfs goedkoper omdat je reisadviseur de beste deals weet te vinden. Bovendien kost het je een stuk meer tijd om zelf de perfecte reis samen te stellen!

Een betrouwbaar reisbureau in Drenthe

Ben je op zoek naar een betrouwbare reisadviseur in Hoogeveen, Drenthe of omstreken? Maak dan gerust een afspraak met mij om je wensen te bespreken! Ook als je iets verder weg woont, kun je me gewoon online of telefonisch bereiken. Ik vind persoonlijke connectie erg belangrijk om je wensen zo goed mogelijk te kunnen begrijpen en je het allerbeste advies te geven.

Ik houd van de uitdaging om elke wens in jouw reisvoorstel te verwerken. Dus neem vandaag nog contact met me op om al je wensen aan mij te vertellen. Je mag me ook een appje sturen op 06-10302078.

Laat je me na je reis ook even weten hoe het was? Ik word graag jaloers gemaakt met de mooiste vakantiefoto’s en vakantieverhalen!

Met dank aan:
Tekst: Alieke Everts – Pocketcopy